April in Portugal… een bloemenfestival. Dat klopt. Vorige week maakten we een wandeling met een vriend uit Nederland. Hij keek zijn ogen uit naar het grote aantal verschillende bloemen. Wij zijn gewend in marstempo te wandelen en hebben slechts oog voor de wijde verten. Nu keken wij opeens met andere ogen naar onze vertrouwde omgeving. Een openbaring.

Een paar dagen later liepen we dezelfde wandeling nog een keer, nu met fototoestel. Hieronder zie je een impressie van de kleurenpracht. Van slechts enkele bloemen kenden wij de naam. Gelukkig konden onze vrienden Han (bioloog) en Bep (bloemenspecialist) ons een heel eind op weg helpen. Wie meer bloemen van naam kent, bijvoorbeeld de verschillende soorten heide, stuur ons een email.

[ngg src=”galleries” ids=”4″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

Foto’s Winy Schalke

Mooi hé!

One Reply to “Bloemen”

  1. Ja, zo loop ik ook altijd met mijn neus in de bloemen. Daarom valt het me meteen op dat 16 geen brem is maar vermoedelijk rolklaver. 14 is zeker meidoorn, maar bij 9 ziet het blad er heel anders uit, daar twijfel ik. De lavendel is Lavendula stoechas, een lavendel uit het middellandse zeegebied. In Nederland overleeft ie (bij mij in elk geval) de winter niet.
    Een heide-expert ben ik helaas niet. En de veelkleurige variatie aan koolbloemen verraste me!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *