Als wij naar Coimbra gaan nemen we meestal de snelste weg. Dat is via de IC6 en IP3. Vandaag namen we terug eens een andere route, via de N110. Minder kilometers (49,1 in plaats van 50,2), maar je doet er wel wat langer over doordat de weg smaller is en veel bochten heeft. De weg volgt de rivier de Mondego. Een prachtige route! Mooi genoeg voor een autotochtje.

Klik op de kaart om naar Google Maps te gaan voor een routebeschrijving.
Klik op de kaart om naar Google Maps te gaan voor een routebeschrijving.
  • Start: Praça Republica, Coimbra
  • Eindpunt: Penacova
  • Duur: ±30 minuten

Je rijdt onder het monumentale aquaduct bij de universiteit door. Vervolgens langs de Botanische Tuinen en langs het Stadion met winkelcentrum Dolce Vita Coimbra uit.

Mondego Coimbra
De Mondego in Coimbra. Foto rana88888 via Pixabay

De N110 volgt de loop van de rivier de Mondego, met veel kronkels. Langs de weg zijn verschillende uitkijkpunten waar je van het uitzicht kunt genieten. Ook zijn er enkele rivierstrandjes.

In de zomer is de rivier overdag vol met kano’s. Met O Pioneiro do Mondego kun je een kanotocht maken van Penacova naar Coimbra.

Vanaf Penacova rijden wij in nog ongeveer 25 minuten via de IP3 en IC6 naar ons huis.

2 Replies to “Langs de Mondego van Coimbra naar Penacova”

  1. Winy, Helemaal met jou eens,een prachtige route.Voor de chauffeur is het maar goed dat er een aantal uitkijkpunten zijn, door de bochtige weg heeft hij al zijn aandacht voor de weg nodig. Nogmaals schitterend.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *