De Algarve is een bijzonder gebied dat door twee verschillende aardlagen twee compleet verschillende kustlijnen heeft. In het westen zijn de rotsachtige kusten te vinden en in het oosten liggen de lange witte stranden. Maar, niet alleen qua uiterlijk is de Algarve verdeeld in Oost en West, ook qua toerisme is er een groot verschil. In het westen is er meer massatoerisme, terwijl ten oosten van Faro het rustige deel van de Algarve begint.

Door gastcolumnisten Michelle & Theo van www.otartufo.com

In dit oostelijke deel van de Algarve vind je nog weinig massatoerisme, het is hier volop genieten van rust en ruimte. Het natuurpark Ria Formosa strekt vanaf Faro bijna helelmaal tot de Spaanse grens en is met zijn lagunes een toevluchtsoord geworden voor vogels.

Bed and Breakfast Algarve Portugal O Tartufo, binnenplaats
Bed & Breakfast O Tartufo. Foto B&B O Tartufo

In dit gebied ligt ook de sfeervolle bed and breakfast van Michelle en Theo. Net buiten Moncarapacho kan je logeren in een sprookje dat O Tartufo heet. De zonnige B&B, gevestigd in een monumentale Quinta, is onlangs geheel gerenoveerd met bijzondere aandacht voor de originele details. Authentieke kleurrijke tegelvloeren met bijzondere patronen en originele ornamenten bepalen de sfeer van het huis. Wanneer je de patio voor het eerst betreedt, moet je echt even stilstaan om de Moorse details en exotische planten in je op te nemen. Elke avond steken Michelle en Theo overal de kaarsjes aan, waardoor er een soort duizend-en-een nachtgevoel ontstaat.

Single Room
Single Room. Foto B&B O Tartufo

Ondersteunen van een goed doel zonder extra moeite

Bij Bed and Breakfast O Tartufo zijn ze van mening dat iedereen invloed kan hebben op de kleine én grote dingen in het leven. Michelle & Theo denken dat een fijne vakantie te combineren is met een stukje filantropie. De vakantie van de gasten van dit B&B is nét een stukje completer doordat een vast percentage van de kamerprijs wordt ingezet voor het financieren van microkredieten aan kleine ondernemers over de hele wereld. Dit zal deze ondernemers helpen bij het voeden van hun gezin en het uitbreiden van hun bedrijf. En het leukste hieraan is, dat jij als onze gast daar helemaal niks voor hoeft te doen, het zit al inbegrepen in je kamerprijs!

B&B O Tartufo

De website van B&B O Tartufo in de Algarve geeft een klein kijkje achter de schermen hoe je volgende zonvakantie er misschien uit zal zien!

One Reply to “De rustige Oost-Algarve”

  1. Beste Michelle & Theo,
    Filantropie, prachtig mooi idealistisch. Ik wil heel graag dat de wereld een stukje mooier wordt en zou ervoor willen tekenen. Is er op een of andere manier controle op hoe jullie filantropische werkwijze wordt verwezenlijkt?
    Veel succes en misschien ontmoeten we elkaar.
    Helena

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *