Fado meets Bossanova is een nieuw project van de Portugese gitarist Rafael Fraga. Het neemt je mee op een uitdagende ontdekkingsreis naar de nostalgische landschappen van Lissabon, omringd met tropische warmte: fris, levendig en ontroerend.

Fado meets Bossanova combineert de lyrische romantiek van de Portugese fado met de rijke harmonieën en ritmes van de Braziliaanse Bossanova. Het is een gevarieerd programma van originele liedjes en teksten, Fado klassiekers en de muziek van essentiële moderne Braziliaanse componisten zoals Ivan Lins en Toninho Horta.

Rafael Fraga werd in Lissabon geboren en woont sinds 2008 in Nederland. Hij begon met gitaarspelen toen hij 13 was, en na zijn studie Biologie wijdde hij zich volledig aan het maken en schrijven van muziek. Hij studeerde gitaar en compositie in Portugal en behaalde in 2010 zijn Master Klassieke Compositie aan het Conservatorium van Amsterdam.

Hij is bekend om zijn samenwerking met groepen zoals het Nederlands Blazers Ensemble, Daisy Correia en Quatro Ventos. In 2014 bracht hij het album Mysteries of the Portuguese Guitar uit.

Fado meets Bossanova is Rafaels debuut project als leadzanger.

Rafael Fraga - Fado meets Bossanova
Poster Rafael Fraga

Op zondag 29 maart 2015 was de première van het project Fado meets Bossanova van Rafael Fraga in quartet bezetting, in Café Cambrinus in Horst.

Mysteries Of The Portuguese Guitar

Koop nu de CD bij Bol.com
Koop nu de CD bij Bol.com

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *