Een reis naar Portugal staat vaak in het teken van genieten van schitterend weer. Het land heeft over het algemeen gedurende het hele jaar zon, zeker als je afreist richting het zuiden is een zonnige vakantie redelijk zeker. Tijdens je verblijf in de Algarve, de zuidelijkste provincie van Portugal, wil je natuurlijk wel graag het een en ander zien in de omgeving.

Door gastcolumnist Linda Jansen van Uitmetkorting.nl

Albufeira

De Algarve leent zich perfect voor een goede mix tussen toerisme en onontdekte parels. Als je afreist naar Albufeira kom je terecht in een mooie stad met zo’n 19.500 inwoners. Er is een moderne jachthaven en een luxe golfterrein. Mocht je op zoek zijn naar een heerlijke ontspannen vakantie en heb je geen moeite met luxe én andere toeristen? Dan is een verblijf in deze stad een aanrader. In de stad, die van oorsprong een vissersplaats is, vind je nog wel resten van de Romeinse tijd.

Kaap Sint-Vincent

Is zo’n toeristische plek niks voor jou? Dan is er in het puntje van Portugal, dat ten westen van Albufeira ligt, genoeg te vinden. De Kaap Sint-Vincent (Portugees: Cabo de São Vicente) vormt de zuidwestelijke punt van het vasteland van Europa. Heb jij dus altijd al eens op het meest zuidwestelijke punt willen staan dan doe je dat hier.

In de omgeving vind je weinig bebouwing, enkel de 24 meter hoge vuurtoren die al 150 jaar op die plek staat is hier te bezoeken. Vanuit de vuurtoren kijk je ruim 90 kilometer om je heen. Een wonderlijk uitzicht op een hele bijzondere plek. De vuurtoren is namelijk niet alleen een bijzonder gebouw, het is ook nog eens op de ruïnes van een oud klooster gebouwd.

Cabo de São Vicente
Cabo de São Vicente. Foto Linda Jansen

Na je bezoek aan dit bijzondere punt is genieten van een heerlijke maaltijd en een welverdiend Portugees drankje natuurlijk ideaal om de dag af te sluiten. In de dorpen die wat verderop liggen vind je restaurants en barretjes te over. Geniet van de zonsondergang en keer vervolgens terug naar je vakantiehuis.

Vakantiehuis

Een ontspannen ontdekkingsreis door het zuiden van Portugal begint natuurlijk vanuit een fijne plek om te verblijven. Een vakantiehuis kun je met korting boeken met de kortingscode All In Portugal.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *